donderdag 2 april 2020

Hoorspelen#blijfinuwkot #verspreidhetleesvirus #veelplezier

lockdownloads.jpg

https://www.geluidshuisuitgeverij.com/binnenpret


Je kan hier de komende weken niet alleen hoorspelen streamen (telkens drie hoorspelen voor verschillende leeftijden, titels wijzigen elke vrijdagnamiddag), maar je vindt hier ook leuke kleurplaten en spelletjes, allemaal in het thema van de verhalen.


Een podcast


Hunk, een podcast?  
Yes! Een podcast!

Een podcast is een radioreeks die gek genoeg NIET op de radio komt, maar wel op Spotify of andere streaming-kanalen. Elke aflevering zit boordevol geluid, muziek, coole geluidseffecten én een stem die je super interessante dingen vertelt.

Wetenschapje is een podcast van Het Geluidshuis over wetenschap voor grote en kleine denkers.


Elke aflevering gaan we op zoek naar het antwoord op één welbepaalde vraag.

Die zoektocht doen we natuurlijk niet alleen. We laten ons bijstaan door een wetenschapper die ons meeneemt in zijn wereld vol kleine weetjes en grote feiten.

WS_vierkant_geluidshuis_sv.jpg

Verschillende hoorspelen
K4_PACKSHOTS_cover+CD.png
30+ minuten

Na hun vertrek uit het kabouterbos, komen Kabouter Korsakov en meneer Wattman in de grote mensenwereld terecht. Rammelend van de honger, vallen ze het restaurant ‘In de puree’ binnen. Recht in een kom aardappelpuree. Omdat Korsakov vol puree hangt, denkt de slechtziende kok dat hij de hulpkok is. Korsakov krijgt meteen de opdracht om soep te maken. Maar wanneer hij er per ongeluk een verdwijnpaddenstoel in laat vallen, verdwijnen er gasten uit het restaurant. Dan stapt plots de échte hulpkok het restaurant binnen en schiet de piekfijne ober in een Franse colère.
HH05_RG_packCD_ortho_570.png
70+ minuten

Na de dood van zijn papa, gaat bange Johannes op zoek naar avontuur. Het is meteen raak, want door hem schrikken twee schurken zich bijna dood. Samen met ’n reisgenoot, die hij op ’n dood moment tegen het lijf loopt, gaat hij op zoek naar de beeldschone, maar wrede Prinses Sophia. Antwoord je juist op haar drie vragen, dan mag je met haar trouwen. Anders word je doodgewoon gedood. Waarom wil de spuuglelijke trollenkoning absoluut leren dansen? Trouwt Johannes met de prinses tot –daar gaan we weer– de dood hen scheidt? Wat is de beste job ter wereld? En wie is die mysterieuze reisgenoot eigenlijk? De antwoorden vind je in dit daverende, doodleuke hoorspel.

15483903_Geluidshuis_Instagram_banner_80

50+ minuten

Zo lang Antwerpen bestaat, leven er waterwezens rond en in de stad. Met het droogleggen van de ruien en vlieten trokken ze echter weg uit de stad. Behalve Portico. Hij hield van de stad en zijn inwoners en zag hoe nieuwe projecten het water weer in de stad zouden brengen. Maar vooral hield hij van Bijou, een prachtig Antwerps meisje dat hij dolgraag zou willen ontmoeten. Maar dan vertelt Portico's moeder een familiegeheim...

TEKENEN
Klik op de website op de kleurplaten om ze af te printen (op kladpapier voor extra punten!). Je mag het resultaat altijd delen bij reacties of naar me mailen
Veel tekenplezier!
Enkele voorbeelden
lockdownload _tekenen_HH_F.jpgH_lockdownloadHHtekenen.jpg
SPELEN
Zin in een spelletje? Klik op de website op de afbeeldingen om ze in groot formaat te bekijken of af te printen (op kladpapier voor extra punten!). Je mag je speelplezier altijd delen.
Enkele voorbeelden

lockdownload _spel_HH_03.jpgL_lockdownloadKKspel.png



Veel luister- en speelplezier,
Juf Marianne 😍

1 opmerking: